Воду за графіком підвозять мешканцям одного з міст Харківщини протягом місяця

Вода як скарб у спеку Вода як скарб у спеку

Майже 6,5 тисяч населення Барвінкового у Харківській області залишилося на місяць без води після того, як наприкінці кінці червня вийшла з ладу резервна свердловина.

Людям, що залишилися без централізованого водопостачання, воду привозили за графіком.

У місті має функціонувати три свердловини: дві робочі та одна резервна.  Проте з 2006 року одночасно працювало лише дві. А цього спекотного літа протягом липня функціонувала тільки одна свердловина, що розташована у районі центральної районної лікарні. Про це на запит голови Харківської обласної ради Сергія Чернова в офіційному листі повідомив голова Барвінківської районної державної адміністрації Іван Бовдуй. Єдиний робочий канал водопостачання у найспекотнішу пору року міг забезпечити водою тільки 3,4 тис. мешканців. Більша частина населення залишилася без води аж до серпня. Воду людям у цей період підвозили за графіком.

За таких умов місцевою владою було прийнято рішення відремонтувати свердловину № 1, що не функціонувала ще з 2009 року. Водопостачання на ній відновлено з 5 серпня. Проте двох свердловин ще недостатньо, аби повністю забезпечити водою районний центр.
З 8 серпня на центральному водозаборі міста відновлено будівельні роботи на основній свердловині № 3, буріння якої розпочато ще в 2007 році, але через ряд причин не завершено до цього часу.

Крім того, із завтрашнього дня планується розпочати будівництво ще однієї свердловини. Тендер щодо будівництва було проведено 25 липня, а фінансування включено в бюджет 2012 року. Вартість робіт складає понад 2 млн гривень.

Наразі централізоване водопостачання у м. Барвінковому здійснюється за графіком. Ситуація сьогодні не дозволяє забезпечити постачання води цілодобово.

Інна ПИРЛИК, матеріал з газети "Слобідський край" №97 від 13.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта