Встановлений організатор захоплення Харківської ОДА

http://vesti.ua/ http://vesti.ua/
Офіцер спецназу Головного розвідувального управління генштабу збройних сил Росії Ігор Стрєлков давав вказівку громадянам України захопити і утримувати будівлю Харківської облдержадміністрації.

Про це сказано в заяві СБУ.

За даними СБУ, голос Стрєлкова ідентифікований на записи телефонної розмови з московським куратором, оприлюдненої в ЗМІ 14 квітня, де він звітує про терор в Слов'янську і розстріл автомобіля з українськими правоохоронцями.

Читайте також: СТРІЛЬБА НА ПЛОЩІ СВОБОДИ У ХАРКОВІ. МІТИНГУВАЛЬНИКИ ХОЧУТЬ ВИБОРІВ (ВІДЕО)
                       ПРОРОСІЙСЬКІ АКТИВІСТИ БІЛЯ ХОДА ОЗБРОЮЮТЬСЯ ПАЛИЦЯМИ
                      АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦІЯ У ХАРКОВІ: 70 МІТИНГУВАЛЬНИКІВ ПОКЛАЛИ НА ПІДЛОГУ (ФОТО)
                       ПІД ЧАС ШТУРМУ ХОДА У КУРСАНТА НА ГРУДЯХ РОЗІРВАЛАСЯ ГРАНАТА
                      СУД. РАНОК. МІТИНГ. ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ У ХАРКОВІ (ФОТО)

Крім того, затримані раніше співробітниками СБУ диверсанти дізналися Стрєлкова як людини, яка їх вербувала і ставила завдання по захопленню адмінбудівель у Харкові.

Встановлено, що на початку березня він прибув на територію Криму і координував захоплення військових частин , органів влади та управління, викрадення військовослужбовців та активістів громадських організацій.

Крім цього, Стрєлков проводив вербування громадян України для подальшого їх використання в організації та проведенні підривних акцій. Він, зокрема, координував нападу на військові частини та підрозділи правоохоронних органів з метою заволодіння зброєю в Луганській області.

СБУ почала кримінальне провадження за фактом організації стрілецьких умисного вбивства і вчинення дій з підриву суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності України, проведенні диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних регіонів України.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта