Харківського підприємця обвинувачують у смерті дівчини на атракціоні

Фото:https://hyser.com.ua Фото:https://hyser.com.ua
30 липня 2017 року в Московському районі Харкова на вул. Бучми сталася трагедія.

Неповнолітня дівчина, яка обслуговувала дитячий надувний батут, після контакту з електродвигуном померла на місці.

Як повідомили у прокуратурі Харківської області, встановлено, що приєднаний до батута електродвигун знаходився у критичному стані і не відповідав нормам безпеки, а тому його не можна було запускати в роботу.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, під час досудового розслідування вдалося зібрати беззаперечні докази грубого порушення вимог трудового законодавства 30-річним підприємцем, який взяв на роботу неповнолітню харків’янку оператором батутного комплексу з несправним електродвигуном.

Більше того, у підприємця не було відповідних дозволів на підключення двигуна до електромережі. Роботодавець не оформив належним чином трудові відносини з неповнолітньою. Обмежився лише усною домовленістю з дівчиною.

Цього тижня прокуратура направила до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно підприємця, який допустив загибель 17-річної дівчини-оператора батута, за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт на виробництві з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю до 3 років.

Читайте також: У Харкові ліквідують наслідки прориву тепломережі