Харків'янин розстріляв двох чоловіків

Фото: movqe.az Фото: movqe.az
Орджонікідзевський районний суд Харкова підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури № 3 та визнав винним 37-річного харків'янина у подвійному вбивстві.

За інформацією прокуратури Харківської області, 30 листопада 2011 року близько 20.00 обвинувачуваний — 37-річний харків'янин перебував в одному з комп'ютерних клубів міста Харкова, коли до нього підійшов знайомий разом зі своїм товаришем та став вимагати пригостити пивом або дати на алкоголь гроші. У разі незгоди чоловіки обіцяли «вмовити» фізично. Обвинувачуваний погодився, але повідомив, що грошей у нього при собі немає і за ними потрібно йти додому. Разом вони пішли до домоволодіння чоловіка. Там замість коштів він взяв саморобний револьвер системи наган. Дорогою до кіоску чоловік вихопив зброю та один раз вистрелив у голову товариша і ще чотири рази у голову знайомого жертви. Потім зробив ще один «контрольний» постріл у голову товариша. Від отриманих травм товариш помер на місці. Другий молодик — через місяць у лікарні. З місця злочину зловмисник утік. Револьвер викинув у сміттєвий бак біля одного з будинків на проспекті Петра Григоренка. Затримали його вже наступного дня.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, судове слідство тривало більше 5 років. На самому початку розслідування обвинувачуваний повністю визнав свою вину та давав свідчення, але у подальшому повністю заперечив свою причетність до вчинення злочину. Однак прокуратура надала суду достатньо доказів, що підтверджують вину чоловіка. Обвинуваченого засуджено до найвищої міри покарання — довічного позбавлення волі.

Довідка:

Наразі вирок не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Микола Мельник