Харків'янин три місяці тишком крав гроші з банківських карток

Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Чоловік підробляв банківські картки та знімав із них гроші.

Тридцятирічного харків’янина підозрюють у підробці платіжних карток одного з банків і крадіжках грошей з банкоматів.

За інформацією прокуратури Харківської області, досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік самостійно виготовив пристрої для зчитування інформації з магнітної стрічки банківських карток. Він встановив їх на вхідних дверях двох відділень банку, де клієнти за допомогою своєї картки могли зайти до приміщення у неробочий час або вихідні дні.

Схема була досить простою. Клієнти, які користалися банкоматом у неробочий час, відчиняли електронний замок на дверях своєю банківською карткою. У цей момент зчитувалися всі дані, які зловмисник використовував, щоб виготовити дублікат картки. Крім того, чоловік встановив у приміщенні приховану камеру, яка записувала набір пін-коду.

Дублікати карток чоловік виготовляв за допомогою спеціального програмного забезпечення та «чистих» карток з магнітними стрічками, які купував через мережу Інтернет. Щоб не видати себе, підозрюваний знімав готівку невеликими сумами, як правило, одну-дві тисячі гривень та в різних банкоматах.

Коли власники карток помітили, що з їх рахунків почали зникати гроші, вони звернулися до фінансової установи. Співробітники банку — до поліції.
У ході слідства встановлено десять епізодів злочинів. Протягом жовтня-грудня 2017 року з карток зняли близько 30 000 гривень.

Холодногірський відділ Харківської місцевої прокуратури № 1 направив до Ленінського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо цього харків'янина. Максимальна санкція статті передбачає п'ять років позбавлення волі.

Читайте також: У Харкові на вулиці затримали чоловіка з гранатою. Фото