Харків’янин забив молотком бабусю за майже три літри самогону

Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Молодому чоловікові загрожує довічне позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2017-го безробітний чоловік, будучи напідпитку, вирішив дістати ще спиртне.

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури № 3 Руслана Скуратовича, 32-річний харків’янин знав, що у 78-річної сусідки є самогон. Спиртним жінка розраховувалася за допомогу по господарству. Згадав, що бабуся колись просила повісити на стіну картину.

Чоловік узяв молоток і прийшов до квартири старенької та запропонував свою послугу в обмін на спиртне. Проте жінка відмовилася від допомоги п’яного робітника. Розлючений чоловік накинувся на стареньку та став бити її молотком по голові. Від отриманих травм жінка померла. Після цього зловмисник забрав каністру з 2,5 л самогону, а також мобільні телефони жертви. Знайденими ключами від квартири зачинив за собою двері і пішов до себе додому, розповів Руслан Скуратович.

Харківська місцева прокуратура № 3 направила до Орджонікідзевського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно молодика. Йому інкримінується умисне вбивство з корисливих мотивів та розбій  (п. 6 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 КК України).

Наразі обвинувачений знаходиться під вартою. Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
 
 
Максим Грек