Як звільняли заручників з московської школи (ФОТО)

фото Lenta.ru фото Lenta.ru
Загарбник заручників в московській школі номер 263 знешкоджений.


Злочинець виявився учнем старших класів тієї ж школи (раніше повідомлялося, що це батько когось з учнів). У МВС не уточнили, убитий він чи затриманий. За інформацією телеканалу Life News, злочинець затриманий поліцейськими.

Інформація про потерпілих уточнюється : за одними даними, поранені двоє поліцейських, за іншими даними - один поліцейський (старший сержант Сергій Бус або Бушуєв) убитий, його колега і один вчитель (викладач географії Андрій Кирилов) поранені. Інші джерела повідомляють, що вчитель і поліцейський загинули, а ще один поліцейський поранений.

Всі заручники (від 22 до 29 учнів десятого класу) звільнені, ніхто з них не постраждав. Жодних вимог злочинець висунути не встиг, мотиви нападу невідомі.

Озброєний чоловік увірвався до школи у Відрадному вдень 3 лютого. Погрожуючи зброєю, він змусив охоронця провести себе в кабінет біології, де йшов урок у десятого класу. Охоронець встиг натиснути «тривожну кнопку» , на місце прибули поліцейські. Злочинець відкрив вогонь з вікна.

Учнів вивели зі школи і відвели в сторону муніципалітету, поліцейські оточили будівлю. На місце прибули п'ять машин швидкої допомоги, вертоліт МНС, рятувальники за бронещітом, що оберігає від вибухів, і машина Слідчого комітету. Також до школи виїхав особисто глава МВС Володимир Колокольцев. В інтернеті опублікований відеозапис з місця подій.

Eвакуйована також школа номер 1459, що знаходиться в сусідній будівлі. За іншими даними, евакуйованих дітей зі школи 263 розмістили в актовому залі школи 1459.

Джерело: Lenta.ru
Автор: Администратор сайта