З палаючої висотки вогнеборці евакуювали людей. Відео

Вночі 6 березня сталася пожежа в багатоповерховому будинку на проспекті Ювілейному.

За повідомленням ГУ ДСНС в Харківській області, загоряння сталося в квартирі на третьому поверсі. На момент прибуття рятувальників сильне полум’я та густий дим виривалися з балкона та вікна квартири. Люди з багатьох інших вікон та балконів будинку прохали про допомогу.

Керівник гасіння пожежі відразу викликав додаткові сили, сформував дві ланки газодимозахисної служби і спрямував їх на рятування людей. Поглиблена розвідка пожежі встановила, що вся сходова кліть та квартири з третього по дев’ятий поверхи були заповнені димом.

Фото: kharkiv.dsns.gov.ua

Загалом на пожежі працювали чотири ланки газодимозахисників, котрі винесли на руках на свіже повітря 18 осіб, серед них восьмеро — це діти. Під наглядом рятувальників було евакуйовано ще 48 людей.

Допомагали в евакуації людей й два екіпажі патрульної поліції, правоохоронці разом з рятувальниками виводили людей із задимленого будинку. А лікарі «швидкої» оперативно надавали допомогу постраждалим. У двох літніх жінок — сильне отруєння чадним газом та опіки, їх шпиталізували.

Фото: kharkiv.dsns.gov.ua

Внаслідок пожежі повністю вигоріла однокімнатна квартира. На приборкання вогню у рятувальників пішло понад три години. На місці події працювали шість одиниць пожежно-рятувальної техніки та 25 рятувальників.

Наразі з’ясовуються причина виникнення пожежі та збитки, завдані вогнем.

Читайте також: Керівника райвідділу поліції затримали на хабарі. Фото

Андрій Соха