З якими травмами привозять бійців зі Слов'янська. Коментар харківського лікаря

http://www.vz.ru/ http://www.vz.ru/
З початку Антитерористичної операції до Харкова привезли 40 поранених.

Про це розповів начальник медичної частини Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Євген Скиба.

Серед найбільш розповсюджених травм, з якими сюди привозять поранених, - вогнепальні ушкодження кінцівок.

На думку лікаря, скоріше за все це пов'язано з тим, що військові працюють у бронежилетах, а ноги та руки при цьому залишаються незахищеними. Також є поранені з травмами грудної клітки та внутрішніх органів.

- Зараз на лікуванні перебуває 25 поранених. У важкому стані знаходиться один поранений, але його стан стабільний. Прогнози стосовно нього  досить оптимістичні, - сказав Євген Скиба.

За його словами, харківський військовий шпиталь має все необхідне, щоб надавати допомогу пораненим. Постраждалі на 100 % забезпечені медикаментами, а серед лікарів є такі, хто побував у "гарячих" точках. Крім того, постраждалим надають і психологічну допомогу.

- У нас є ціла психіатрична клініка, де постраждалі можуть пройти реабілітацію, - прокоментував медик. - Тим не менш, ніяких психічних ускладнень у наших пацієнтів практично немає.

Після виписки з харківського військового шпиталю поранених направлять до лікарень, за якими вони закріплені. У які області поїдуть правоохоронці, Євген Скиба назвати відмовився.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта