Зайшов у кафе - потрапив у казино. У Харкові накрили чотири салони (ФОТО)

Припинено діяльність чотирьох інтерактивних салонів, розташованих у різних районах міста.

Організацією незаконного грального бізнесу займались троє харків’ян. Вони налагодили його з солідним розмахом.

- Окремо слід зупинитися на системі охорони, яку організували та використовували злодії, щоб захистити свій бізнес, - розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник міліції Юрій Гладик. - Незаконна діяльність здійснювалася під виглядом роботи звичайних кафе. При вході до закладу постійний відвідувач опинявся в приміщенні стилізованого міні-кафе, на порозі якого його зустрічала охорона. Вони проводили клієнта через зал до потайних дверей і, відкривши їх своїм ключем, заводили відвідувача до грального залу.


Коли ж особа, яка заходила до кафе, виявлялася сторонньою чи підозрілою, або з’являлися представники контролюючих органів з відповідними перевірками, охоронець непомітно натискав тривожну кнопку переносного мобільного пристрою, сигнал з якого передавався адміністратору грального залу. Той у свою чергу за допомогою такого ж мобільного пристрою миттєво вимикав електроенергію в салоні. В цей час в потайні місця ховалися гроші та документація, а гравці салону виводились через запасний вихід. Включити світло було можливо лише при наявності спеціального пристрою, який знаходився у охоронців.

Правоохоронці провели 8 обшуків, під час яких вилучили 124 гральні автомати, 2 рулетки, 1 покерний стіл, 25 комп’ютерів, «чорна» бухгалтерія в паперовому та електронному вигляді, а також грошові кошти в сумі понад 170 тисяч гривень та 15 тисяч доларів США.


Затриманим особам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією статті, такі дії караються штрафом від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Автор: Администратор сайта