Заступник міністра пояснив, чого насправді хочуть досягти мітингом залізничники

http://www.salon.su http://www.salon.su
З мітингувальниками-залізничниками, яких під стінами Міністерства інфраструктури України зібралося близько 50 чоловік, зустрівся перший заступник міністра Костянтин Єфименко.

Як сказав Єфименко, гасла про приватизацію є абсурдними, повідомляє УНН.

- Про приватизацію залізниці мова навіть не йде: немає не те, що таких планів навіть розмова про це не ведеться. Укрзалізниця входить до списку підприємств, що є природними монополіями, має стратегічне значення для держави та не підлягає жодній приватизації, - сказав перший заступник. - Суть сьогоднішньої акції насправді зрозуміла – це наказ Укрзалізниці №185-с. Досі на залізницях пострадянського простору традиційно сімейними родинами працюють провідники на міжнародних маршрутах. Ми довго вивчали європейський досвід із формування поїзних бригад, у результаті чого і було прийнято наказ №185-с, який вимагає проведення ротацій провідників на залізниці: тобто, завдяки генерації випадкових чисел за допомогою комп’ютера кожні чотири місяці проводиться ротація провідників на всіх маршрутах.

Єфименко зазначив, що у такий спосіб виключається можливість контрабанди, провезення пасажирів без квитка тощо.

- Ми спокійно проговорили та вирішили всі питання. Водночас ми принципові: наказ №185-с ми скасовувати не будемо. Більш того, разом із трудовими колективами та профспілками ми внесли до нього зміни, які нині влаштовують залізничників, які хочуть нормально працювати. Іншого шляху боротьби із контрабандою, нелегальними перевезеннями пасажирів, у світі ще не придумали – та ротація, яку ми проводимо сьогодні, повністю себе виправдала, - підкреслив він.

Заступник міністра додав, що всі скарги мітингувальників у найближчий час будуть розглянуті спеціалістами.

Нагадаємо, залізничники вийшли сьогодні до будівлі Мінінфраструктури з вимогами припинити «приховану приватизацію» «Укрзалізниці», повернути нічні потяги і забезпечити нормальні умови праці.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта