Зараженого малярією чоловіка доставили в обласну лікарню

Фото: із соцмережі Фото: із соцмережі
3 жовтня в Ізюмському районі Харківської області зареєстровано завізний випадок малярії.

Як повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі, захворювання виявлене у громадянина України, який повернувся з поїздки до Сьєрра-Леоне, — чоловік подорожував самостійно, без оформлення поїздки у туристичній фірмі, профілактичного лікування перед поїздкою не проводилося.

При проведенні розслідування з`ясувалося, що 1 жовтня у хворого з`явились скарги на підвищення температури тіла до 39,5С, з якими він звернувся до лікарів швидкої медичної допомоги.

У цей же день чоловіка було госпіталізовано до інфекційного відділення Ізюмської центральної лікарні з діагнозом  лихоманка неясного ґенезу. При лабораторному обстеженні встановлено діагноз малярія. Для подальшого лікування хворого було переведено до обласної клінічної інфекційної лікарні.

В осередку, за місцем проживання хворого, медиками було проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Читайте також: Перехожий загинув, впавши в котлован (Фото)

Довідкова інформація.

За поточний період 2017 року в Харківській області зареєстровано 7-й випадок малярії. Серед захворілих — 3 мешканці області, які перебували в країнах Африканського континенту.

Малярія – інфекційна хвороба, збудником якої є плазмодії малярії, що передаються через укуси малярійних комарів. Хвороба дуже поширена в країнах з тропічним кліматом, проходить із загальним нездужанням, нападами ознобу, підвищенням температури тіла, порушеннями різних органів та систем організму. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі щорічно реєструється більше 500 випадків малярії, 90 % з яких припадає на країни Африканського континенту.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта