Застрелений координатор “Правого сектора” Олександр Музичко. Дві версії міліції (ФОТО)

Фото Інтернет-порталу "ЧаРівне.інфо" Фото Інтернет-порталу "ЧаРівне.інфо"
Музичка застрелили в ніч на 25 березня біля кафе у Рівному.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом убивства координатора громадського руху "Правий сектор" у Західній Україні Олександра Музичка на прізвисько "Сашко Білий".

- Його вбили вночі, близько дванадцятої біля кафе "Джерельце", яке в народі називається "Карасі", неподалік від його будинку, - зазначили у прес-службі управління Міністерства внутрішніх справ у Рівненській області. - Там було багато людей, проводяться слідчі дії, опитуються свідки. Поки що нікого не затримано.

За попередніми даними, в кафе стався конфлікт між групами людей. Потім він продовжився на вулиці, пролунали постріли, Музичка було застрелено. Зброю, з якої в нього було зроблено постріли, поки що не встановлено.

- Імовірно, це був автомат, - зазначили у прес-службі.

Справу порушено за ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство).

Пізніше МВС України озвучила ще одну версію події. Як заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов, Олександр Музичко був застрелений при затриманні міліцією.

- При затриманні членів ОЗУ громадянин Музичко, відомий ще як "Саша Білий", чинив озброєний опір і поранив одного зі співробітників міліції. Правоохоронці були змушені застосувати зброю. Трьох членів ОЗУ співробітники міліції вивезли в Київ, - повідомив Євдокимов.

За його словами, члени озброєної злочинної групи здійснювали кримінальні правопорушення на території відразу Рівненській та кількох інших областей.

8 березня слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за хуліганство, а також за погрози або насильство щодо працівника правоохоронного органу. 9 березня Музичко було повідомлений про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, а 12 березня було оголошено в розшук.

За словами Євдокимова, Музичко переховувався, їздив з озброєною охороною , змінював місця свого перебування і продовжував займатися протиправною діяльністю. Проте правоохоронці з'ясували його місцезнаходження, а в ніч з 24 на 25 березня провели спецоперацію із затримання та знешкодження членів ОЗУ.

Бійці спецпідрозділу "Сокіл" ГУБОЗ МВС , як наголошується, затримали охоронців Музичко, озброєних автоматом Калашникова і пістолетом Макарова. Сам же він намагався сховатися, при цьому відкривши вогонь по працівникам міліції. Один з бійців спецпідрозділу був поранений. Правоохоронці змушені були застосувати зброю , при цьому поранивши "Сашу Білого". Медики, які прибули на місце події за викликом співробітників міліції констатували його смерть.

Євдокимов зазначив, що в діях затриманих членів ОЗУ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм). Трьох затриманих правоохоронці вивезли до Головного слідчого управління МВС України.

- Фактів протиправних дій достатньо. Ми розуміємо, що жителі Рівненщини були залякані, тому звертаємося зараз до них. Зараз створена потужна слідчо-оперативна група. Ми збираємо всі дані про протиправну діяльність затриманих, щоб все скоєне було інкриміноване цьому бандформуванню, - зазначив Євдокимов.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта