Затоплене місто показалося з води після 28 років (ФОТО)

фото Geeboo.ru фото Geeboo.ru
Дивне місто-привид, яке провело чверть століття під водою, знову з'являється на поверхні в Аргентині.

Колись Epecuen був популярним курортом біля озера, де 1500 працівників обслуговували 20 000 туристів у сезон, пише портал 

Під час золотого століття Аргентини ті ж поїзда, які возили зерно для експорту, забирали і жителів зі столиці, щоб вони могли розслабитися в солоній воді курорту Epecuen.

Після особливо сильних злив та серії вологих зим озеро вийшло з берегів 10 листопада 1985. Вода прорвалася через підпірну стінку і затопила вулиці. Люди бігли з тим, що встигали захопити, але кілька днів по тому, їх будинки повністю потонули під майже 10 метрами агресивних морських вод


Воді треба було всього 20 днів, щоб поглинути місто.

Люди приходять, щоб побачити іржаві залишки автомобілів, меблі, зруйновані будинки і техніку. Вода порушила спокій навіть на кладовищі, поваливши надгробки, відкривши гробниці.


Солоне озеро було особливо привабливим для курортників, оскільки його солоність була в 10 разів вище, ніж в океані, підвищуючи плавучість. Туристи любили плавати в озері, яке нагадувало їм Мертве море на Близькому Сході.


Багато жителів Epecuen бігли в довколишній Carhue (інше місто на березі озера) і створили нові готелі і курорти, обіцяючи чудовий відпочинок і морські грязі.

Автор: Менеджер сайта