Злочинці вдиралися у будинки харків'ян під виглядом поліцейських. Фото

Фото: ГУНПУ в Харківській області Фото: ГУНПУ в Харківській області
Правоохоронці Харківської області припинили діяльність злочинного угрупування.

Як повідомили у ГУНПУ в Харківській області, зловмисники скоювали розбійні напади на громадян, використовуючи документи, схожі на посвідчення співробітників правоохоронних структур. Злочинне угрупування складалося з п’яти осіб. Зловмисники раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за насильницькі злочини і злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин. Організатор групи — 45-річний чоловік, який має за плечима 7 судимостей.

За інформацією поліції, нападники вдиралися в оселі громадян, від імені правоохоронців погрожували притягненням до кримінальної відповідальності та пропонували вирішити проблеми за грошову винагороду — кілька тисяч доларів США. Під час проведення санкціонованих обшуків житла зловмисників правоохоронці вилучили зброю, наркотики, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів та інші речові докази.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам вже повідомлено про підозру у скоєнні вищезазначеного злочину. Троє із затриманих заарештовані, відносно ще одного учасника групи суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронних засобів контролю. Слідчі дії тривають.

Читайте також: У Куп'янську затримали посадовця за підозрою у вимаганні хабара

Микола Мельник

Теги: