До нового року 15 днів. Без яких старих улюблених кінострічок неможливий Новий рік

17.12.2013 06:00 Суспільство
http://starbom.com/ http://starbom.com/
“СК” підготувала список найулюбленіших новорічних радянських фільмів.

Перше місце, безумовно, посідає “Іронія долі, або З легкою парою” Ельдара Рязанова - один з найпопулярніших радянських фільмів в історії.

На другому місці “Чарівники ”- новорічна музично-комедійна кіноказка режисера Костянтина Бромберга за сценарієм братів Стругацьких. Фільм знятий в Радянському Союзі в 1982 році, і прем'єра його на ЦТ відбулася ввечері 31 грудня 1982 року.

Багато людей не усвідомлюють Новий рік без знаменитої “Карнавальної ночі” - комедійний музичний фільм Ельдара Рязанова. Це перший його фільм, що вийшов на широкий екран кінотеатрів, і друга роль Людмили Гурченко (після дебюту у фільмі «Дорога правди»). Фільм став лідером радянського кінопрокату в 1956 році із загальним числом проданих квитків в 48,6 млн примірників.

Не менш улюблений зимовий фільм "Дівчата" - комедійний художній фільм, знятий в СРСР режисером Юрієм Чулюкіним за однойменною повістю Б. Бідного.

У 1960 році в уральський ліспромгосп приїжджає працювати кухаркою Тося Кисліцина. «Перший хлопець» селища лісоруб Ілля Ковригін сперечається з приятелями, що Тося в нього закохається. Дізнавшись про суперечку, Тося пориває з Іллею, а хлопець, до чималого свого подиву, розуміє, що по-справжньому полюбив цю задиристу сміхотливу дівчину.

Дітям цікаво буде подивитися фільм “Попелюшка” - радянський художній фільм-казка, знятий в 1947 році режисерами Надією Кошеверовою і Михайлом Шапіро. Сценарій до фільму написав драматург Євген Шварц за мотивами казки Шарля Перро. 28 листопада 1947 фільм показали в Фінляндії, 23 грудня - в Австрії, 24 березня 1948 у Франції, 13 листопада 1949 фільм був показаний у Швеції, а 24 березня 1951 року в Японії.

Не залишать молодших кіноманів і фільми “Морозко” та “Дванадцять місяців”.

«Морозко» - радянський кольоровий музичний фільм-казка, поставлений на Центральній кіностудії дитячих і юнацьких фільмів імені М. Горького в 1964 році режисером Олександром Роу за мотивами російських народних казок (Іван з ведмежою головою). Прем'єра фільму в СРСР відбулася 24 березня 1965 року.

“Дванадцять місяців” - телефільм-казка за однойменною п'єсою С. Я. Маршака. Сніговою холодною зимою, під вечір, напередодні Нового року, коли люди сидять в будинках, прислухаючись до тріску полін в печі, зла мачуха відправила свою пасербицю в ліс за пролісками...

Ну і беззаперечний лідер - дитяча новорічна казка «Новорічні пригоди Маші і Віті», знята в 1975 році Ігорем Усовим і Геннадієм Казанським.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта