До Нового року 23 дні. Який салат приготувати
"СК" пропонує приготувати салати з морепродуктами.
Салат з грейпфрута з сьомгою
Інгредієнти : 150 гр слабосоленої сьомги , 1 грейпфрут , 3 варені яйця , 100 гр сиру , оливкове масло , оливки для прикраси.
Приготування: Грейпфрут очистіть від шкірки і плівок , наріжте кубиками. Яйце і сир натріть на тертці. Лосось наріжте кубиками.
У салатник ( в порційні салатниці або в кільця для салатів ) викладаємо шари : лосось , сир , грейпфрут , яйце. Поливаємо оливковою олією ( небагато, близько 2 ст.л.) , прикрашаємо оливками та зеленню .
Салат з лососем , авокадо і червоним грейпфрутом
Інгредієнти : салат ромен і / або бейбі -салат , червоний грейпфрут , авокадо , копчений лосось , оливкова олія , бальзамічний або фруктовий оцет , сіль.
Приготування: Салат крупно нарвати , укласти в креманки . Авокадо розрізати навпіл , видалити кісточку , очистити , нарізати часточками. Лосось нарізати смужками. Грейпфрут очистити , вирізати часточки так , щоб на них не залишилося плівок. Укласти поверх зеленого салату авокадо , лосось і грейпфрут , трохи посолити і скропити оливковою олією і оцтом.
Лосось можна замінити на креветки або інші копчені морепродукти. Кількість заправки маж бути невеликою - кілька крапель оливкової олії і винного або фруктового оцту.