Новорічний рецепт від фіналісту “МастерШеф” Олександра Білодіда

31.12.2013 08:43 Суспільство
http://www.grif.kiev.ua/ http://www.grif.kiev.ua/
Фіналіст другого сезону «МастерШеф» Олександр Білодід порадив пригостити на Новий рік своїх родичів і друзів телячими медальйонами з морквою і бад’яном.

Для приготування цієї страви вам знадобиться 700 г телячої вирізки, один мандарин і свіжовижатий сік ще двох мандаринів, 50 мл винного оцту, 200 мл курячого або м’ясного бульйону (бажано, щоб він був коричневого кольору), 600 г моркви, 1 ст. л. насіння фенхелю, дві зірочки бад’яну, 50 г вершкового масла, 40 г цукру і 2 ст. л. соняшникової олії.

– Моркву треба нарізати кружечками завтовшки 1–2 мм, вирізку – на медальйони завтовшки 3 см. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло і обсмажити на середньому вогні (щоб масло не згоріло) моркву, яку заздалегідь треба посипати половиною цукру. Додати насіння фенхелю, бад’ян, сіль і перець за смаком, – розповів Олександр Білодід. – Моркву треба перемішати і влити у каструлю стільки води, щоб вона повністю покрила овочі. Після цього суміш накрити пергаментним папером і томити на середньому вогні 15–20 хв.

В іншій невеликій каструлі треба уварити оцет з цукром до стану сиропу, додати сік мандаринів і варити все це 5 хв. Туди ж влити бульйон. Соус має стояти на вогні доти, доки половина рідини не випариться. Наостанок додаємо сіль і перець за смаком, а також подрібнений мандарин.

Перед подачею телячі медальйони смажаться на соняшниковій олії по 3–4 хв. з кожного боку. Подаємо з морквою і соусом.

Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край” №155 від 28.12.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта