Рецепти від «МастерШеф». «Східний» салат від учасника третього сезону Дмитра Гармаша

Рецепти від «МастерШеф». «Східний» салат від учасника третього сезону Дмитра Гармаша

ivona.bigmir.net

З телевізора – до вашого столу. Харківський «МастерШеф» ділиться новорічними рецептами.

Представляю дуже простий і смачний салат. Він легкий у приготуванні і, що головне, не потребує дорогих продуктів.

Інгредієнтами для приготування цього салату є:
яйця – 1 шт., шинка – 50 г (замість шинки можна взяти будь-яке інше м’ясо, тільки не ковбасу), рисова локшина – 100 г, свіжа морква – 50 г, свіжі огірки – 100 г, пекінська капуста – 150 г (нам знадобиться її біла частина);
для соусу: насіння кунжуту – 0,5 ч. л., цукор – 0,5 ч. л., оцет – 1 ст. л., соєвий соус – 2 ст. л., рафінована олія – 3–4 ст. л, часник за смаком.

Усі овочі нарізаємо тонкою соломкою. Тут вам у пригоді може стати ніж для нарізання корейської моркви. Яйце змішуємо з майонезом, солимо та перчимо цю суміш і виливаємо на розігріту сковорідку. Рекомендую вилити яєчну суміш на сильно розігріту сковорідку, але смажити її на маленькому вогні при закритій кришці декілька хвилин. Після цього готовий яєчний млинець охолоджуємо, згортаємо у трубочку та теж нарізаємо соломкою. Рисову локшину замочуємо в холодній воді на 10–15 хвилин, потім воду зливаємо та знову заливаємо, але вже окропом, і залишаємо на декілька хвилин. Порізані овочі, нарізаний яєчний млинець і локшину змішуємо та ставимо в холодильник. Перед тим як подавати на стіл, салат заправляємо соусом, який ви зробите, ретельно змішавши кунжут, цукор, оцет, соєвий соус, олію та часник.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №155 від 27.12.2014

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ