Батьки богодухівських школярів пікетували мерію

17.09.2018 16:48 Область Online
Фото: Богодухівське Громадське Телебачення/ Facebook Фото: Богодухівське Громадське Телебачення/ Facebook
Питання, яке вивело людей на площу, стосувалося харчування дітей у міських школах. За словами батьків, із бюджету не виділили кошти на харчування 1-4 класів.

Нагадаємо, ще у 2016 році Кабінет Міністрів України скасував безкоштовне харчування для школярів 1-4 класів, залишивши безкоштовним лише харчування для дітей з малозабезпечених сімей. Проте органам місцевого самоврядування було надано право забезпечувати харчування дітей також інших категорій, передбачивши на це видатки з місцевих бюджетів.

За словами мера міста Миколи Голуба, за рекомендаціями Богодухівської райради, у районі організовувати харчування школярів мають сільські та місцеві бюджети.

Він додав, що для бюджету міста ця сума складає 1 мільйон 214 гривень. Вона була досить накладною. Але в першому півріччі 2018 навчального року на харчування початкових класів з міського бюджету все ж виділили 600 тисяч гривень.

Окрім харчування дітей у міських школах, із міського бюджету з початку року вже профінансовано 5 мільйонів 247 тисяч гривень на потреби міських дитсадків.

— Через те, що ми маємо забезпечувати соціальні гарантії, делеговані нам державою, страждає наш бюджет розвитку. Тому ми знайшли порозуміння із райдержадміністрацією та районною радою та домовилися про співпрацю. Ми виділяємо кошти на харчування дітей, вони у свою чергу допомагають нам у вирішенні наших питань.

Також, за словами мера, сесію, де виділять ще 614 тисяч гривень, які мають забезпечити дітей харчуванням до кінця року, проведуть завтра, 18 вересня.

Читайте також: Шоу близнюків і двійнят пройшло у Нововодолазькому районі. Фото