Бухгалтер сільради на Харківщині привласнював бюджетні кошти

29.07.2019 17:09 Область Online
Фото: 34.ua Фото: 34.ua
Первомайська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера однієї з сільських рад Сахновщинського району.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха, посадовцю інкримінується привласнення й розтрата бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Як установило слідство, протягом червня 2017 – вересня 2018 рр. 43-річний чоловік привласнив близько 130 тисяч гривень.

Схема заволодіння коштами була доволі простою. Так звані «резервні» кошти із зарплатного фонду сільської ради бухгалтер перераховував на власну банківську картку. Потім переводив їх у готівку та розпоряджався на власний розсуд. При цьому в офіційних документах він не зазначав зайво перераховані суми.

Під час досудового розслідування встановлені також епізоди зайвого нарахування коштів працівникам сільської ради. Але для колег головбух не був таким «щедрим». Їм він понаднормово виділив трохи більше 3,5 тисяч гривень.

В одному з випадків обвинувачений взагалі перерахував 8 тисяч гривень із зарплатного фонду на картку своєї знайомої, яка до сільської ради не мала жодного стосунку.

Якщо вина чоловіка буде доведена в суді, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: На Харківщині розкрадали бюджетні кошти, виділені на ремонт доріг