Чим закінчилася історія зі збором грошей для маленької каратистки з Харківщини

20.05.2019 18:15 Область Online
Фото надано Наталією Молчановою Фото надано Наталією Молчановою
Мрію дитини вдалося втілити — дівчинка потрапила на чемпіонат Європи з карате.

11-річна школярка Олександра Богучарова із селища Вільча Вовчанського району в березні стала чемпіонкою України. Дівчинку відібрали для участі в чемпіонаті Європи в Берліні, однак грошей на цю поїздку її багатодітна родина не має. Мати дівчинки Наталія Молчанова почала пошук грошей, звертаючись по допомогу і до місцевої влади, і до односельчан, й у підсумку їй вдалося досягти бажаного.

— Всі допомогли, всі дали гроші, за що їм велике спасибі. Профінансували подорож Саші голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник, один з місцевих бізнесменів тощо, — розповідає жінка.

Під час збору коштів, десь у середині квітня, «СК» спілкувався з тренером дівчинки Ігорем Сірим, який сказав, що шанси перемогти на чемпіонаті Європи у його підопічної дуже високі. І у результаті Олександра виправдала покладені на неї надії.

— Саша перемогла, — радісно каже Наталія Молчанова у розмові з кореспондентом «СК». — У мене з донькою зв'язку немає, переписуюсь з тренером Ігорем Сірим, який кожного дня надсилає мені фотозвіт їх поїздки. Знала, що вчора буде фінал, весь день пила валер'янку, переживала. І цієї ночі я отримала фото від тренера і зрозуміла, що Саша виборола золоту медаль.

За словами Наталії Молчанової, донька буде вдома 23 травня.

Читайте також: Еліна Світоліна втратила позиції у світовому рейтингу

Автор: Олександр Гаркавець