Чорні лісоруби з сусідньої області вирубували ліс на Харківщині

02.08.2019 09:00 Область Online
Поліцейські припинили викрадення деревини у Зачепилівському та Куп’янському районах.

За інформацією главку поліції Харківської області, 30 липня в ході патрулювання території Зачепилівського району правоохоронці виявили лісорубів, які випилювали дерева твердих порід у лісосмузі неподалік селища Новоселівка. Чотири чоловіки віком від 35 до 40 років є мешканцями Карлівського району Полтавської області. Дозволу на проведення вирубки лісу вони не мали.

У ході огляду місця події працівники поліції виявили 12 спиляних дерев породи ясень. Поліцейські вилучили автомобіль ГАЗ, дві бензопили та пластикові пляшки з мастилом та бензином.

А 31 липня в Куп'янському районі на трасі між селищами Вільшани та Петропавлівка поліцейські виявили вантажівку з деревиною, на якій частково були відсутні бірки. Правоохоронці вилучили транспортний засіб з деревиною об’ємом більше 4 кубічних метрів та помістили на штрафмайданчик Куп’янського відділу поліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Проводиться подальша перевірка. Сума заподіяної шкоди наразі встановлюється.

Читайте також: Сан Санич розбирався в тонкощах формування Верховної Ради

Андрій Соха