Чугуївських пенсіонерів безкоштовно оздоровлюють

13.08.2017 13:00 Область Online
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
У Чугуєві, як і в багатьох містах та селищах Харківської області, свої послуги для літніх людей пропонує територіальний центр соціального обслуговування.

Проте, відрізняється цей заклад від інших тим, що у його підпорядкуванні для відвідувачів працює база відпочинку, яка знаходиться в одному із мікрорайонів міста - «Фігуровці».

Тож підопічні центру, а це люди похилого віку та люди з інвалідністю, отримали можливість, не залишаючи межі міста, скористатись повним комплексом санаторно-курортних послуг.

Цей літній сезон база відкрила в оновленому вигляді. А все через те, що ініціативна група закладу, яка складається з працівників терцентру, вирішила залучити додаткове фінансування. І їм вдалося: в рамках міні-проекту обласного конкурсу "Разом в майбутнє" базу відпочинку капітально відремонтували.

Сюди придбали меблі та обладнання, необхідне для оздоровлення. Загалом на реалізацію проекту знадобилося 200 тисяч гривень, з них половина була профінансована з обласного бюджету, а інша — із бюджету району та коштів самої ініціативної групи.

- Це інноваційна соціальна послуга, єдина у Харківській області. Більше в жодному куточку області немає ні бази відпочинку при терцентрі, ні такої безкоштовної можливості оздоровлення, - зазначила начальник Управління соціального захисту населення виконкому Чугуївської міськради Олена Куриленко. - Загалом, послугами терцентру охоплено близько 1600 чоловік, з них близько 300 — мають змогу оздоровитися на цій базі.

Детальніше про креативні ідеї від жителів Чугуєва читайте у статті.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта