Де у Харківській області оновлять вуличне і зовнішнє освітлення. ПЕРЕЛІК

12.06.2019 12:23 Область Online
Фото:i-visti.com Фото:i-visti.com
Цього року в майже сотні населених пунктах області оновлять зовнішнє та вуличне освітлення. Там з’являться економніші світильники, нові опори та мережі. Де вже завершені, а де ще тривають роботи, розповіли у Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури.

За даними директора Департаменту Сергія Магдисюка, нині проходить реалізація першого етапу обласної програми розвитку освітлення населених пунктів «Енергія світла». Це поточний ремонт мереж електропостачання і вхідних груп багатоквартирних житлових будинків.

Станом на 12 червня вже проведено монтаж у 2291 під'їзді, що складає 63 % від запланованої кількості. На ці роботи витратили майже 6,5 млн грн. Усього у рамках програми в цьому році заплановано забезпечити освітленням 3600 під'їздів із загальної кількості у 5200. Уже завершені роботи у:

  • Балаклії, Богодухові, у Богодухівському районі, Барвінковому, Валках, у смт Приколотне Великобурлуцього району, у Краснокутську, Вовчанську, селищі Подвірки Дергачівського району, у Дергачах, смт Сахновщина, у селах Першотравневе і Бірки Зміїівського району, у Харківському районі, у Чкаловській селищній раді, Малоданилівській селищній раді, у Наталинській сільськіій раді, у Куп'янську, у смт Ківшарівка, у Чугуєві та Лозовій. 

 Нині тривають роботи у:

  • смт Дворічна, у смт Солоницівка Дергачівського району, у селі Гоптівка, у селищі Південне Дергачівського району та у Золочівському районі, а також у Мерефі, Ізюмі та смт Печеніги. 

30 травня під час сесії обласної ради до програми «Енергія світла» були внесені зміни. За словами Сергія Магдисюка, завдяки економії у майже 550 000 грн удалося включити до програми оснащення освітленням вхідних груп під'їздів багатоквартирних будинків у Краснограді

Рішенням сесії також було передбачено виділення грошей (9, 9 млн грн) на роботи з вуличного освітлення на 22 об'єктах у Балаклії, Вовчанському районі, Дергачівському районі, Золочівському районі, Краснограді, Куп'янську, Люботині, Мереф'янській та Циркунівській ОТГ. 

Виділені гроші розподілили так: на будівництво та реконструкцію було передбачено 5,5 млн грн (11 об'єктів). На капітальний ремонт — 4,4 млн грн (також 11 об'єктів). 

 — Сьогодні готуються документи на передачу цих об'єктів на експертизу та укладаються угоди на проведення експертиз. Після цього по цих об'єктах буде розпочата тендерна процедура, — прокоментував Сергій Магдисюк.

Усього у рамках програми «Енергія світла» у 2019 році передбачено провести такі роботи:

  • на 52 об'єктах — реконструкцію та будівництво зовнішнього освітлення
  • на 44 об'єктах — капітальний ремонт зовнішнього освітлення 
  • на 36 об'єктах — поточний ремонт вхідних груп

У рамках реконструкції буде встановлено 708 світильників, замінено майже 31 кілометр проводів та 40 опор. У рамках капітального ремонту — 745 світильників, майже 30 000 метрів погонних мереж, 44 опори. Програма охопить 89 населених пунктів Харківщини.

Читайте також: Експерти перевірили овочі та ягоди в популярних супермаркетах Харкова