До Чугуєва з'їхалися художники з різних країн світу

22.07.2019 14:08 Область Online
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
20 липня в місті відкрили ХХ Міжнародний рєпінський пленер.

Місцем проведення церемонії відкриття стало подвір’я пам’ятки архітектури національного значення «Штаби військових поселень».

Цього року у пленері беруть участь 20 художників з Фінляндії, близького зарубіжжя та України. Загалом за роки існування пленеру в ньому взяли участь 130 художників з України, Росії, Польщі, Республіки Білорусь, Німеччини, КНР, Латвії, Литви, Фінляндії. Відвідують цей захід кожного року близько 10 тисяч поціновувачів прекрасного.

Протягом тритижневої роботи пленеру заплановано проведення майстер-класів для учнів і студентів навчальних закладів, художників-аматорів, для дітей з особливими потребами. Також художники організують виставку під відкритим небом, де учасники зможуть побачити близько 200 картин.

Кульмінацією Міжнародного рєпінського пленеру стане церемонія закриття, яка традиційно відбудеться 5 серпня, в день народження Іллі Рєпіна.

Читайте також: Кобзар з Харківщини vs влада: як Іван Кучугура-Кучеренко Україну захищав

Нагадаємо, Чугуїв є батьківщиною всесвітньо відомого художника-живописця Іллі Юхимовича Рєпіна. З метою вшанування пам’яті та збереження рєпінських традицій, починаючи з 2000 року, влітку у Чугуєві проводиться Міжнародний рєпінський пленер. Цього року вперше святкуватимуть день народження легендарного художника Іллі Рєпіна на державному рівні.