Додаткові гроші на Балаклію: депутати ініціюють виділення ще 30 мільйонів

17.05.2017 08:36 Область Online
http://balakliya-rda.gov.ua/ http://balakliya-rda.gov.ua/
Харківські депутати ініціюють виділення 30 млн грн на відновлення постраждалого приватного сектору Балаклійщини.

Це питання обговорили під час засідання постійної комісії з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків у Харківський облраді.

На сьогодні Кабінетом Міністрів України виділено 145 млн грн, обласним бюджетом  - 10 млн грн з резервного фонду, 2 млн грн з районного бюджету на вирішення проблем, пов’язаних з наслідками вибухів на арсеналі. Ці кошти спрямовані перш за все на об’єкти соціальної сфери, ремонт багатоповерхового квартирного фонду.

Як зазначено у зверненні, поряд з цим вже виділених коштів недостатньо для вирішенні усіх нагальних проблем. Наразі від вибухів на арсеналі суттєво пошкоджено 228 приватних будинків та ще понад 1000 приватних будинків мають середні та дрібні пошкодження. Згідно з Бюджетним кодексом України державні кошти з резервного фонду виділяються лише на державну й комунальну власність.

- Субвенція з обласного бюджету дозволить надати людям матеріальну допомогу, щоб привести у придатний для комфортного життя стан 228 особливо зруйнованих приватних будинків та ще 1000 будинків, що зазнали менших пошкоджень, - зазначив перший заступник голови облради Віктор Коваленко.

Члени комісії прийняли рішення підтримати питання щодо розгляду на пленарному засіданні.

Олександр Ушаков

Автор: Менеджер сайта