Допомога Балаклії: як райони Харківщини допомагають землякам

27.04.2017 10:58 Область Online
Фото: balakliya-rda.gov.ua/ Фото: balakliya-rda.gov.ua/
Потужний вибух боєприпасів у Балаклії сколихнув звичне життя городян.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 23 березня, у місті Балаклія на одному з найбільших в Україні складів боєприпасів стався вибух, наслідком якого були пожежа й ланцюгова детонація боєприпасів.

Того ж дня в місті та дев’яти населених пунктах, які потрапили до семикілометрової зони ураження (а згодом її розширили до 10 км) проводилася евакуація жителів.

Сьогодні розмінування території Балаклії майже завершено. За словами голови Балаклійської РДА Степана Масельського, роботу залишилося провести на ділянці, розмір якої не перевищує 30 га. Це важкодоступні місця, у тому числі болото. Тому після того, як у місті стало безпечно, балаклійці почали потроху повертатися до нормального звичного життя.

Проте трагедія завдала чималих збитків. Численні вибухи пошкодили багато житлових будинків, школи, дитсадки, магазини та інші будівлі. Після трагедії в місті нарахували 117 пошкоджених будинків у багатоквартирному житловому фонді, з яких чотири – зруйновано вщент.

У приватному секторі найбільш пошкодженими виявилися 228 будинків, два з яких зруйновано повністю. Також постраждало вісім об’єктів соціальної сфери: три загальноосвітні школи, два дошкільні заклади, бібліотека, клуб, розташований у селищі Нафтовиків, та амбулаторія загальної практики – сімейної медицини.     

– За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, усі райони області долучилися до допомоги жителям найбільш постраждалих мікрорайонів міста, – розповів голова Балаклійської РДА Степан Масельський. – Тому після того, як у нас з’явилася можливість почати реконструкцію приміщень, усі райони, а тепер і міста обласного значення, підключилися до роботи.

За його словами, спочатку райони активно надавали матеріальну допомогу, а також гуманітарну – у вигляді продуктів харчування та будівельних матеріалів.

– А зараз у Балаклію заїхали будівельні бригади й допомагають відновлювати приватний сектор, – додав Степан Масельський.
За словами голови райдержадміністрації, обсяги робіт, які райони розподілили між собою, залежать від потужності самого району: більші райони відновлюють більшу кількість постраждалих будинків, меншим, відповідно, дісталося менше роботи.

Мільйони на Балаклію: уряд виділив додаткові гроші

Детальніше про те, як райони Харківщини допомагають у відновленні Балаклії, читайте у статті.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта