Дорожники назвали найбільш аварійні ділянки в Харківській області

20.03.2019 11:58 Область Online
Фото: Прямий Фото: Прямий
На дорогах області триває ремонт аварійних ділянок.

За словами першого заступника начальника САД у Харківській області Сергія Пляки, на дорогах державного значення у напрямку Харків — Київ найбільш аварійними є ділянки в районі повороту на смт Коротич, Старого Люботина, Нестеренків, поворот на Краснокутськ, дорога у Валках та від села Сніжків до межі з Полтавською областю.

— На цих напрямках вже працюють бригади. Також ремонт продовжується в напрямку Харків — Сімферополь, Красноград — Перещепине. Сьогодні бригади вийшли на ділянки дороги Харків — Чугуїв в районі села Кам’яна Яруга та інших, — повідомив Сергій Пляка.

За його словами, щоденно на дорогах державного значення в області працюють від 15 до 22 бригад, які займаються ліквідацією ямковості.

Ямкову аварійність ліквідовують й на окружній дорозі Харкова, де останній ремонт проводився у 2010 році. Найбільш проблемними ділянками у цьому напрямку є дорога біля села Родичі, ділянка в районі повороту на Черкаську Лозову та від Липців до Старосалтівського перехрестя. Також до списку потрапила ділянка від повороту на селище Елітне до розв’язки на місто Чугуїв, дорога Роганського житлового масиву (вулиця Грицевця), район тютюнової фабрики та район Жихора.

Також в області продовжать ремонтувати дороги місцевого значення. За словами директора ДП «Дороги Харківщини» Ігора Турченка, за кошти субвенції, яку отримав Дорожній фонд Харківської області, в регіоні мають намір відремонтувати 93 об’єкти. Серед доріг місцевого значення, які ремонтуватимуть у першу чергу, — шлях Харків — Липці. Тендер на поточний ремонт ділянки цієї дороги було проведено ще минулого року, підрядник готовий приступити до робіт, як тільки це дозволить погода.

— Цей список пройшов погодження від комісії обласної ради до комітету Верховної Ради. Зараз проходить тендерна процедура. В системі «Прозорро» вже оголошено 47 об’єктів. Також ведеться робота щодо завершення проекту будівництва об’їзної дороги міста Лозова, де будівельні роботи плануємо розпочати в кінці квітня, — повідомив Ігор Турченко.

Читайте також: Держава стримуватиме ціни на ліки

За його словами, в районах області щодня працюють від 27 до 30 бригад, які ліквідовують ямковість. Окрім цього, вже готовий перелік із 24 мостів, ремонт яких розпочнуть першочергово.

— На цей рік одним із найбільших проектів є ремонт моста в Андріївці (Балаклійського району). Це найдовший міст нашої області, довжина якого складає 264 метри, — додав директор ДП «Дороги Харківщини».


Нагадаємо, Харківська область має одну з найбільших мереж автодоріг загального користування, протяжність якої становить 9672, 8 км, з яких 2343, 9 км автодоріг державного значення та 7 328,9 км — місцевого значення