Клас робототехніки з'явився у ще одній школі на Харківщині

20.02.2019 13:24 Область Online
Фото: Viacheslav Chaus/Facebook Фото: Viacheslav Chaus/Facebook
Наступним навчальним закладом, де обладнали клас із робототехніки, став Красноградський навчально-виховний комплекс № 2.

Нагадаємо, 19 лютого перший на Харківщині та 11-й в Україні клас робототехніки презентували у Балаклійському районі.

Наступного дня клас з'явився і в Красноградському НВК. Тут для роботи гуртка з робототехніки повністю обладнали кімнату з меблями, закупили 17 ноутбуків, а також 3D-принтер, лазерний різак, проектор і екран. Ще у школі обладнали невелику лабораторію з витяжками та паяльними станціями, низкою інструментів, комплектуючих матеріалів.

– З початку березня будемо запускати чотири групи. Для заняття пройшли навчання чотири педагоги з чотирьох шкіл, адже, хоча кабінет з’явився у НВК № 2, групи відвідуватимуть школярі й з інших закладів міста та району, – пояснив директор Красноградського НВК № 2 Іван Шокодько.

За його словами, школярі та батьки зацікавились нововведенням, яке створило справжній ажіотаж серед охочих, адже в гурток уже записалося близько 140 дітей.

– Планується, що в одній групі буде 17 дітей. Це будуть вікові групи: з 8 до 10 років та від 10 до 14 років, адже в різному віці своє розуміння комп’ютерних технологій. Курс розрахований на півроку, після навчання, якщо дитина покаже добрі результати, курс можна продовжити ще на півроку та освоїти ще декілька програм, адже не секрет, що STEM-освіта, яка готує учнів до подальшого працевлаштування, є популярною у світі та довела свою ефективність, – розповів Іван Шокодько.

Читайте також: Жителі Харківщини стали активніше декларувати свої доходи

Автор: Марина Проценко