Конфлікт у Занках: рейдери намагалися зняти гроші з рахунків фермера

15.09.2018 11:00 Область Online
Фото: agravery.com Фото: agravery.com
За попередніми підрахунками, невідомі особи встигли вивезти з підприємства, яке розташоване у Зміївському районі, 700 тонн урожаю соняшнику.

Вивезти урожай та тимчасово захопити елеватор у селищі Занки невідомим удалося на підставі підроблених документів.

Про це під час круглого столу, який пройшов в Головному управлінні юстиції в Харківській області за участі заступника міністра агрополітики з питань розвитку фермерських господарств Мінагрополітики Віктора Шеремети, розповіла адвокат агропідприємства Надія Чухраєва.

За її словами, зараз рейдери припинили збирання врожаю, але з 8 вересня по 12 вересня їм удалося вивезти 700 тонн урожаю соняшнику. 
Вона пояснила, що рейдери підробили документи.

Також, за інформацією адвоката, 14 вересня адвокати псевдовласників підприємства поїхали до банку, де намагалися змінити картки підписів і отримати грошові кошти, які знаходяться на рахунках підприємства.

— Ми повідомили про це правоохоронні органи, —  додала Надія Чухраєва. —  Також станом на сьогодні (14. — Авт.) ми підготували клопотання про заборону всіх арештів, заборони на вчинення реєстраційних змін для слідства.

Нагадаємо, 11 вересня в селищі Занки Зміївського району на місцевому елеваторі сталася бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончика, в якій узяли участь кілька десятків людей. Причиною сутички стало те, що на територію місцевого сільського господарства проникла група невідомих у балаклавах. Також на основі підробних документів вони почали збирати врожай.

Читайте також: Харківські дорожники взялися за найважчу ділянку Лозівського району

Автор: Марічка Зорняська