Лідери подорожчання: фахівці підрахували, як змінилися ціни

13.07.2018 16:35 Область Online
Фото: 24 Канал Фото: 24 Канал
У червні на Харківщині подорожчало житло, тарифи на воду та електроенергію і паливо.

Як повідомили у Головному управлінні статистики у Харківській області, таке подорожчання відбулося через підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій, газу скрапленого для побутових потреб та фактичної плати за оренду житла.

Додали в ціні й продукти харчування та безалкогольні напої. Серед плодоовочевої групи, яка за місяць подорожчала на 5,1 %, найбільше в ціні зросли морква, цибуля, капуста, гриби, ягоди та цитрусові.

Зросла вартість окремих круп’яних виробів, борошна пшеничного, масла, олії соняшникової та макаронних виробів. Порівняно з минулим місяцем, у цій групі товарів подорожчання склало близько 2 %.

Водночас, знизилися ціни на огірки, кабачки, помідори, сухофрукти, виноград, салати, банани, часник, яйця. Подешевшали на 0,5 % філе куряче, птиця (тушки курячі), яловичина, риба морожена, морепродукти, на 12 % зменшили в ціні й курячі яйця.

За червень на 1,5 % збільшилася ціна й на алкогольні напої та тютюнові вироби. Серед тютюнових виробів більш за інші подорожчали сигарети з фільтром вітчизняних марок та сигарети з фільтром медіум-класу.

Разом з тим, статисти спостерігали підвищення цін на транспорт в основному через подорожчання проїзду у залізничному пасажирському транспорті (проїзду в міжміському поїзді), палива та мастил.

Загалом індекс споживчих цін по Харківській області в червні 2018 року становив 100,4 %, з початку року – 104,6 %.

Читайте також: Під час пожежі на підприємстві у Харкові загинув чоловік. Фото


Олександр Ушаков