Лікарка з Валок лідирує за кількістю підписаних медичних декларацій

23.05.2018 13:57 Область Online
Фото: purewow.com Фото: purewow.com
Загалом у Валківському районі своїх медиків обрали більше 8000 людей.

Такі дані повідомила «СК» головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Валківського району Марина Орлова. За її словами, електронні ключі тут мають усі лікарі — їх чотирнадцять.

— Найактивніше у нашому районі люди укладають декларації з молодою лікаркою з Валок. За останніми даними вона має близько 1400 пацієнтів, тобто вже наближується до максимуму, — розповіла медик.

За її словами, всього у районі проживає близько 32 тисяч людей, тому кожного місяця у Центрі запланували підписувати близько п'яти тисяч декларацій, щоб не було напливу та черг.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Міністерство охорони здоров'я, 2000 пацієнтів — це максимальне число пацієнтів, з якими може укласти декларацію терапевт. Для сімейного лікаря ліміт сягає 1800 пацієнтів, для педіатрів900 пацієнтів.

Щоправда, обсяг практики може відрізнятися від оптимального залежно від соціально-демографічних, інфраструктурних та інших особливостей території, в межах якої живуть люди, що належать до відповідної практики. Наприклад, якщо сімейний лікар працює у селі, де мешкає 2000 людей, то усі жителі зможуть обслуговуватись у нього.

За останніми даними в Харківській області підписано вже 601 тисячу 733 декларації. Наш регіон лідирує серед інших областей України.

Друге місце в цьому рейтингу займає Київ, де декларації підписали 432 тисячі 408 людей. У трійці лідерів і Дніпропетровська область428 тисяч 106 декларацій.

У всеукраїнському масштабі — за майже два місяці від старту кампанії «Лікар для кожної сім’ї» українці підписали більше п’яти мільйонів декларацій.

Олександр Ушаков