Нагородили лозівчан, які врятували з вогню трьох дітей. Фото

19.01.2018 15:00 Область Online
Фото: lozovarada.gov.ua Фото: lozovarada.gov.ua
19 січня у Лозовій нагородили двох небайдужих жителів міста, які витягли трьох дітей із квартири, що палала.

Грамоти та подарунки мер міста Сергій Зеленський вручив 24-річному Андрію Сосіпатрову та 71-річному Борису Євсєєву. Про це йдеться на сайті міськради.



Пожежа сталася 12 січня у п’ятиповерхівці другого мікрорайону міста. Близько першої години перехожі лозівчани почули крики дітей, які вибігли на балкон та просили про допомогу. Оскільки під'їзд був закритий, люди передали інформацію сусідам. Рятувати дітей кинулися двоє чоловіків, які вибили двері та винесли із задимленої квартири двоє хлопчиків одного та шести років та їх п’ятирічну сестричку.

За інформацією ГУ ДСНС України у Харківській області, на момент прибуття пожежників врятованих дітей вже оглядали медики. У квартирі горіли домашні речі, диван та крісло на загальній площі близько 8 кв. м. Вогонь вдалося ліквідувати о 13:56. У квартирі рятувальники виявили запальничку, якою, ймовірно, бавилась малеча.

«Ви здійснили героїчний вчинок. Коли більшість спостерігала за тим, як діти просять допомоги з балкона, а деякі фільмували на телефони, ви, не зважаючи на своє здоров’я, кинулися їх рятувати, - додав міський голова Сергій Зеленський. - Від себе особисто, від виконавчого комітету, депутатів міської ради та усієї громади Лозової дякую вам, Андрію Андрійовичу та Борисе Костянтиновичу, за проявлений героїзм».   

У свою чергу чоловіки свій вчинок подвигом не вважають, говорять, що так повинна діяти будь-яка людина.

Читайте також: З неплатника аліментів стягнули велику суму у Харкові

Олександр Ушаков