На Богодухівщині «на гарячому» затримали підозрюваного у фермерському «рекеті»

28.09.2018 13:36 Область Online
Фото:Вголос Фото:Вголос
Кілька тижнів тому зловмисник разом з двома спільниками прийшли до будинку фермера і стали вимагати від того гроші за нібито вкрадений ним урожай соняшнику.

Дергачівська місцева прокуратура спільно з районним відділом поліції затримали 39-річного безробітного мешканця Богодухівського району під час вимагання та отримання другого траншу коштів від місцевого фермера в рахунок нібито вкраденого урожаю.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Кушнаренко, непрохані гості заявили 44-річному господарю, що він зібрав урожай з чужого поля і тепер повинен віддати 50 000 грн. Чоловік заперечив це і відмовився заплатити за те, що не брав. Після цього господаря побили та пошкодили його автомобіль і забрали з двору зварювальний апарат, інший господарський інструмент, нібито в рахунок боргу.


Рекетира затримали зі зброєю. Фото: Прокуратура Харківської області

Зловмиснику інкримінується розбій та вимагання, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 187 та ч. 2 ст. 189 КК України).

Наразі вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та притягнення інших учасників конфлікту до відповідальності.

Слідчі дії тривають, встановлюються усі обставини скоєння злочину.

Читайте також: Регіональна антикорупційна комісія запрацює на Харківщині