На будівництво школи та дитсадка під Харковом виділили додаткові гроші

03.07.2019 12:00 Область Online
Фото:kharkivoda.gov.ua Фото:kharkivoda.gov.ua
На Харківщині уточнили перелік інвестиційних проектів, що можуть реалізуватися в області коштом Державного фонду регіонального розвитку у 2019-му.

За даними заступника голови ХОДА Вадима Данієляна, нерозподілений залишок коштів у сумі 6 млн 493 тис. грн зі спецфонду держбюджету буде спрямований на будівництво початкової школи та дитячого садка у мікрорайоні «Надія» селища Пісочин Харківського району.

Нагадаємо, «перший камінь» будівництва комплексу заклали у вересні 2018-го. Нова початкова школа (1-4 класи) матиме три поверхи і розрахована на 240 місць. У садку зможуть навчатися 95 дітлахів. Відповідно до проекту обидві будівлі будуть з’єднані харчоблоком. Вхід до навчального закладу буде обладнано пандусом, створено безперешкодний доступ до усіх приміщень, запроектовано спеціальний туалет для дітей з особливими потребами, ліфт для підйому на 2-й та 3-й поверхи. Також передбачено придбання спеціальних меблів для дітей з інвалідністю.

Гроші на початок робіт були виділені з районного та пісочинського бюджетів.

За даними начальниці відділу розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Ольги Шамаєвої, усього в регіоні цього року коштом ДФРР реалізуються 24 проекти. Більшість з них уже знаходяться на стадії реалізації.

Читайте також: 52 мільйони гривень на 16 справ: що цього року ремонтують на Зачепилівщині. ФОТО