На Лозівщині сталася суперечка через питання продажу землі. ВІДЕО

12.07.2019 09:20 Область Online
Фото: Opinion Фото: Opinion
Кандидат у нардепи від “Слуги народу” висловився за продаж землі, жителі села Яковлівка не погодилися з цим.

Питання про відкриття продажу землі стало приводом для дискусії між жителями села Яковлівка (179-й виборчий округ) та кандидатом у народні депутати від партії "Слуга народу" Олексієм Кучером, який там проводив зустріч з виборцями. Про це повідомляє Newsroom.

Олексій Кучер наполягав на тому, що вже найближчим часом в Україні має бути відкритим ринок землі, як це зроблено в багатьох країнах Європи. Проте виборці, що прийшли на зустріч, не погодились з кандидатом. Селяни бояться, що, як тільки відкриють ринок землі, в них нічого не залишиться, бо землю скуплять олігархи та капіталісти.

Відео: Newsroom Kharkov

Видання також повідомляє, що згідно з результатами спільного опитування КМІС, Центру ім. Разумкова і Соціологічної групи Рейтинг, 72 % українців виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення, і тільки 13 % – за. Найбільше противників продажу землі серед жителів сіл.

А тим часом в районі розпочато процес інвентаризації та передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Лозівської ОТГ. 

Читайте також: Президент звільнив сім голів райдержадміністрацій на Харківщині

Андрій Соха