На Харківщині чотири райони лідирують у будівництві нових амбулаторій

13.02.2019 12:08 Область Online
Фото: kurs.if.ua Фото: kurs.if.ua
До першої черги медзакладів, які збираються відкрити в області, потрапили п’ять амбулаторій.

За даними Управління охорони здоров'я ХОДА, відповідно до графіка медзаклади будують у Савинцях та Веселому Балаклійського району, Колонтаєві Краснокутського району, Малій Рогані Харківського району та Бердянці Зачепилівського району.

Так, приміром, у Бердянці, за словами голови сільської ради Вікторії Згонник, нова амбулаторія готова приблизно на 60 %: у новобудові вже поставили вікна, а також розпочали підводити комунікації, запустили систему опалення.

У другу чергу на Харківщині, за даними Управління, планують відкриття медзакладів у Шарівці Валківського району, Пархомівці Краснокутського району, Довжику Золочівського району, Самійлівці Близнюківського району. Також амбулаторії відкриють у селищі Гути Богодухівського району, Чернещині Борівського району, Біляївці Первомайського району, Старій Водолазі Нововодолазького району та Великій Рогозянці Золочівського району.

Читайте також: Небезпечний для життя елемент знайшли у воді харків'ян

Загалом, у області розпочато будівництво 30 об’єктів: 13 амбулаторій з житлом для 1 сімейного лікаря та 17 – з житлом на 2-х лікарів. Всього на Харківщині мають побудувати 50 амбулаторій.