На Харківщині мають з'явитися нові ЦНАПи

12.02.2019 16:00 Область Online
Фото: rubryka.com/ Фото: rubryka.com/
Щонайменше у трьох громадах області невдовзі відкриються нові центри з надання адміністративних послуг.

Директор Департаменту конкурентоспроможності регіону ХОДА Надія Кривицька під час брифінгу 12 лютого  повідомила, що наш регіон активно подавав заявки на участь у міжнародній Програмі «U-LEAD з Європою» за напрямком розвитку мережі ЦНАПів.

У програмі беруть участь три громади:

  • Мереф’янська ОТГ
  • Старовірівська ОТГ
  • м. Первомайський. 

Загалом заявки на участь у конкурсі подали 27 громад Харківської області. Їх подали ради міст Богодухів, Вовчанськ, Дергачі, Ізюм, Краснокутськ, Куп’янськ, Балаклія, Барвінкове, Люботин, Чугуїв. Селищні та сільські ради Балаклійського району (смт Андріївка, смт Донець, смт Савинці), Чугуївського району (смт Новопокровка), смт Сахновщина, смт Близнюки. А також Зачепилівська, Коломацька, Лозівська, Малоданилівська, Пісочинська, Нововодолазька, Старосалтівська, Великобурлуцька, Золочівська, Наталинська та Циркунівська ОТГ.

Усі заявки пройшли технічний етап і відповідають вимогам.

— До 28 лютого триватиме оцінювання заявок комісією з представників Мінрегіону, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, SIDA (Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку) та представників програми. Зокрема, буде визначено громади, які до 15 червня відвідають експерти програми для уточнення їх спроможності у реалізації проекту та індивідуальних потреб, — пояснила Надія Кривицька.

Для громад, які за результатами візитів підтвердять спроможність взяти участь у фазі впровадження, буде розроблено технічне завдання — «дорожню карту» для створення належного ЦНАПу. Технічні завдання погоджуються з громадою та передаються виконавцям, які будуть безпосередньо створювати та модернізувати ЦНАП.

Надія Кривицька нагадала, що лише за останній місяць на Харківщині відкрили два нові приміщення ЦНАПів — в Ізюмі та Старосалтівській ОТГ. 

— Після проведення реконструкції площа нового ЦНАПу в Ізюмі становить понад 200 кв. м. Нині громадяни можуть отримати в ньому 87 послуг, — повідомила директор Департаменту конкурентоспроможності. — ЦНАП повністю був забезпечений меблями, комп’ютерною технікою, телекомунікаційним обладнанням (робоча станція) для надання адміністративних послуг з оформлення й видачі біометричних паспортних документів громадянина України, встановлена система керування «Електронна черга».

Для довідки

Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма складається з двох основних компонентів. Перший спрямований на зміцнення потенціалу для здійснення реформ, децентралізації і регіональної політики. Другий акцентує діяльність на розширенні прав і можливостей об’єднаних громад у сфері надання послуг, у т. ч. шляхом створення належних центрів адміністративних послуг.

 

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Лісна