На Харківщині придбають «швидкі» та обладнання для амбулаторій

15.11.2018 09:03 Область Online
Фото: zak-kor.net Фото: zak-kor.net
Цього року фінансування програми «Здоров’я Слобожанщини» збільшать втричі.

Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, за підсумками виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, яке відбулося 14 листопада у Харкові.

За його словами, 6 грудня на пленарному засіданні XVIII сесії обласної ради депутати розглянуть проект комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини» на наступні два роки.

Найголовніше, що ми втричі збільшимо фінансування за цією програмою. Якщо у 2017-2018 роках на «Здоров’я Слобожанщини» було виділено з обласного бюджету понад 2 мільярди гривень, то у проекті Програми на 2019-2020 роки заплановано і передбачено понад 6 мільярдів гривень, — повідоми Сергій Чернов.

Також він додав, що Програмою передбачене оновлення парку автомобілів швидкої допомоги для КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», а також придбання автомобілів для сільських амбулаторій.

З обласного бюджету буде виділено кошти на матеріально-технічне забезпечення тридцяти амбулаторій, що наразі будуються в області. Окрім того, збільшиться фінансування на забезпечення лікарськими засобами онкохворих та придбання сучасного обладнання для діагностики й лікування.

Сьогодні також робимо акцент на дитинство, материнство. Плануємо виділяти фінансові ресурси не тільки обласним закладам, а й медичним закладам другого рівня, що знаходяться у районах області. Порушуємо питання та виходимо з ініціативою у тому, щоб при формування Державного бюджету на наступний рік, приймалися й відповідні програми на державному рівні, – додав очільник облради.