Найбільша громада в країні може з'явитися на Харківщині

20.08.2018 14:09 Область Online
Фото: UA-travel.info Фото: UA-travel.info
Незабаром в області може утворитися найбільша ОТГ в Україні – Лозівська, яка об’єднає територію всього району та його стотисячне населення.

Як розповів голова Лозівської міськради Сергій Зеленський, за Перспективним планом Харківської області, у районі мають створити дві ОТГ —  Лозівську та Краснопавлівську.

— Проте, під час циклу громадських слухань громади, що повинні були увійти до Краснопавлівської ОТГ, виявили бажання будувати своє майбутнє у складі Лозівської ОТГ, — розповів мер міста. — З одинадцяти громад, що повинні були увійти до Краснопавлівської ОТГ, вісім погодились бути у Лозовій. Ще дві —  відмовили Краснопавлівці, але не відмовили Лозовій.

Тому вже 31 серпня у Лозівській міськраді відбудеться сесія, на якій мають прийняти рішення про доєднання поки що десяти місцевих рад – Панютинської селищної та Домаської сільської рад, які підпорядковувались міській раді, а також восьми сільських рад — Катеринівської, Чернігівської, Царедарівської, Миролюбівської, Шатівської, Кінненської, Миколаївської та Новоіванівської.

Тож, за його словами, після доєднання першої хвилі рад за Перспективним планом у районі збираються продовжити процес та приєднати ще вісім рад, жителі яких виявили бажання бути у Лозівській громаді. Це Артільна, Бунаківська, Єлизаветівська, Павлівська, Перемозька, Садівська, Тихопільська та Яковлівська сільські ради.

Нагадаємо, 10 серпня Лозівська ОТГ отримала позитивний висновок від Харківської обласної державної адміністрації.

Читайте також: Лікарі ще 58 центрів «первинки» області отримають великі зарплати


Довідка «СК». Сьогодні, за даними сайта Децентралізація, найбільша ОТГ в Україні розташована у Донецькій області. Це Добропільська міська об'єднана територіальна громада, населення якої складає 46194 людини.

Олександр Ушаков

 

Автор: Марина Проценко