Найбільший туристичний фестиваль країни пройде на Харківщині

09.08.2019 10:52 Область Online
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Любителів відпочинку на природі зустрічатимуть Гомільшанські ліси Зміївщини.

Найбільший туристичний фестиваль країни називається #NametFEST 2019. Він відкриється о 18:00 9 серпня та триватиме три дні, повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації. 

— #NametFEST - це перший в Україні наметовий фестиваль, який має на меті зібрати якнайбільше мандрівників і туристів з усієї країни в одному місці, - пояснюють організатори заходу. - Наш фестиваль цікавій не лише для туристів, а й для людей, які небайдужі до активного відпочинку. За три роки існування фестивального проєкту Наметовий фестиваль мав великий успіх та зібрав аудиторію понад 8000 людей.

У програмі фесту — виступи співаків, музичних гуртів та акторів, а також демонстрація кінофільмів. Працюватимуть кілька локацій. Так, на лекційному майданчику своїм досвідом ділитимуться українські мандрівники. Лектори розкажуть, наприклад, про подорож до Антарктиди автостопом, кругосвітку на велосипеді, особливості travel-фотографії та високогірних походів, сучасне спорядження, встановлення різних типів наметів тощо. Одну з галявин відведуть під майстер-класи – майже з усього, що може стати в пригоді у поході, - від збору байдарок до самооборони. На творчій галявині вчитимуть малюванню мехенді, виготовленню етнічних оберегів тощо, працюватиме поетична галявина та виставка мінікартин. З повною програмою #NametFEST 2019 можна ознайомитися тут.

Участь у фестивалі є безкоштовною, проте гостей просять заповнити форму реєстрації.

Також організатори попереджують про те, що на заході суворо заборонено смітити, вживати алкогольні напої та наркотичні речовини, а також палити будь-де, окрім спеціально відведених для цього місць.

Координати місця, де проходитиме захід: 49.641950, 36.335024.

— Щоб дістатись фестивалю на авто/мото/вело, ви можете скористатись координатами або просто прямуйте від Змієва по трасі на Задонецьке, але перед мостом через річку Сіверський Донець зверніть праворуч та проїдьте крізь «КПП» Національного парку - 1 км вздовж річки. В'їзд транспорту на територію національного парку платний (орієнтовно 30 грн), пішки\велосипедом вхід безкоштовний, - уточнюють організатори.

Читайте також: Двоколісна інклюзія: унікальний велопробіг пройшов на Харківщині - ФОТО