Найстарша жителька Лозівського району відзначила 100-літній ювілей — ФОТО

21.08.2019 13:55 Область Online
Фото: lozova-rda.kh.gov.ua Фото: lozova-rda.kh.gov.ua
19 серпня відзначила свій 100-літній ювілей Віра Василівна Паращенко, яка все життя працювала вчителем.

Віра Василівна Паращенко, яка наразі проживає в селищі Орілька Лозівського району, народилася 19 серпня 1919 року.

Як повідомляє Лозівська РДА, у 1944 році Віра Василівна очолювала Новоіванівську семирічну школу Лозівського району. До цього часу загальний педагогічний стаж жінки складав 2 роки і 16 днів. У кінці того ж навчального року вона була переведена директором і вчителем української мови до Царедарівської семирічної школи.

У 1946 році Віра Паращенко призначена вчителем історії і географії Петропільської семирічної школи. У 1960 рік жінку перевели до Орільської середньої школи вчителем української мови. У 1974 році Віра Василівна вийшла на заслужений відпочинок.

Вже на пенсії, один рік у 1979, жінка працювала вихователем групи продовженого дня Орільської середньої школи.

Завдяки невтомній праці на освітянській ниві Віра Паращенко стала успішним педагогом. Як говорять і її учні, і колеги, вона була вимогливою, суворою, але справедливою вчителькою, яка не одному поколінню учнів дала путівку в життя, стала для багатьох справжнім прикладом для наслідування.

Віра Василівна завжди була в епіцентрі всіх галузей шкільного життя, читала просвітницькі лекції населенню. Навіть зараз, у такому поважному віці, користується авторитетом серед вчителів та батьків.

Віра Василівна Паращенко неодноразово нагороджена почесними відзнаками. Серед них: ювілейні медалі, подяки, грамоти за досягнуті успіхи в навчально-виховній роботі.

Читайте також: Чемпіонат Харківської області з футболу: унікальне досягнення лозівчан