Немовля отруїлося нітратами в Валківському районі

02.08.2019 16:30 Область Online
Фото: politeka.net Фото: politeka.net
Лабораторна експертиза показала, що вміст нітратів у воді практично в чотири рази перевищував норму.

30 липня до реанімаційного відділення Обласної клінічної дитячої лікарні № 1 госпіталізували дитини 2019 року народження, яка проживає з батьками у Валківському районі. У дитини діагностували отруєння нітратами.

Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області провели розслідування і з'ясували, що дитина знаходиться на штучному вигодовуванні та її захворювання, ймовірно, пов’язане з використанням води для приготування дитячих молочних сумішей з перевищенням вмісту нітратів.

— На території домоволодіння, де мешкає дитина з батьками, обладнаний індивідуальний шахтний колодязь. У травні 2018 року Валківським підрозділом Харківського обласного лабораторного центру проводились моніторингові дослідження води з вказаного шахтного колодязя. За результатами проведених досліджень було виявлено у відібраних пробах води перевищення вмісту нітратів у 3,7 раза, — повідомляє ГУ Держпродспоживслужби.

Наразі стан дитини задовільний, середньої важкості, проводиться дезінтоксикаційна терапія. З батьками немовляти проведена бесіда щодо небезпеки вживання води сумнівної якості, особливо для малих дітей.

Читайте також: Нові випадки кору зареєстровані у Харківській області