Нова амбулаторія з’явилася в Балаклійському районі

16.03.2018 12:59 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Медзаклад, що відкрився в селищі Нафтовиків, обслуговуватиме понад 4,6 тисячі населення.

Мешканці селища Нафтовиків тепер мають можливість за місцем проживання отримати первинну медичну допомогу. 14 березня тут було відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 4. Медзаклад обслуговуватиме жителів селища, вулиць Арсенальної та району залізничного вокзалу. Медичні послуги надаватимуть два сімейні лікарі та п’ять середніх медичних працівників. Також у закладі функціонуватиме стаціонар на 8 ліжок  денного перебування. Повідомляє сайт Балаклійської РДА.

Окрім цього, за графіком здійснюватиметься прийом пацієнтів лікарем-педіатром та лікарем-акушером-гінекологом. Загалом штат нової амбулаторії складає 10 осіб. Для того щоб виїжджати на виклики пацієнтів, в розпорядженні амбулаторії автомобіль.

До цього моменту, щоб отримати медичну допомогу, жителі селища їздили за шість кілометрів до районної лікарні. Будівля, в якій раніше здійснювали виїзні прийоми лікарі, була торік зруйнована внаслідок вибухів на військовому арсеналі. Тому у рамках відновлення Балаклії було прийнято рішення створити в селищі повноцінну амбулаторію з денним стаціонаром. Задля цього реконструювали нежитлову будівлю школи № 6.

Читайте також: Як у Нововодолазькій об’єднаній громаді впроваджують європейський досвід

Андрій Соха