Нова техніка з'явиться у комунальників Великого Бурлука

23.07.2018 16:50 Область Online
Фото: irpin.news Фото: irpin.news
На оновлення автопарку комунального закладу громада вже отримала майже 4 мільйони гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

На цьогорічне фінансування з ДФРР від Харківщини подавалося сім проектів, два перемогло. Серед переможців — проект, ініційований Великобурлуцькою селищною радою. Громада вже отримала співфінансування від ДФРР —  3, 997 мільйона гривень. Загальний кошторис проекту близько 5 мільйонів гривень. Переможці вже оголосили тендер, і на 24 липня заплановано відкриття тендерного пакета. 

Робота над проектом почалася ще до створення об’єднаної громади.

— Цей проект стосується ще п’яти сільських громад, які за перспективним планом повинні були з нами об’єднатися в одну територіальну громаду. Ініціатором цього співробітництва була Великобурлуцька селищна рада. Та потім згоду на об’єднання дала лише одна сільська рада — Гнилиця Перша. 29 квітня у нас відбулися вибори, — зазначив «СК» голова Великобурлуцької селищної ради Віктор Терещенко.

Великобурлуцька ОТГ разом з партнерами-радами планує закупити техніку для збирання сміття — сміттєвіз, асенізатор — для викачки рідких побутових відходів, трактор МТЗ-82 (або аналог) з усіма навісками для того, щоб проводити роботу з покосу узбіч, з прибирання снігу тощо.

— Одна з умов договору — вся техніка повинна зайти на комунальне підприємство, таке підприємство є тільки в Бурлуці. Якщо б відбулося об’єднання у тому форматі, як воно планувалося, тоді б створювалось якесь спільне комунальне підприємство. Але у нашому випадку вистачить того, що вже є. Що стосується інших сільських рад, думаю, що будуть складені додаткові угоди, і ця техніка відповідно до фінансування з їхніх бюджетів буде залучатися до прибирання їх територій, зі свого бюджету ми не можемо їх фінансувати, — підкреслив очільник Великобурлуцької ОТГ.

Читайте також: Харків збере талановиту молодь Європи

Юлія Міронюк