Нова вентиляція з’явилася в музичній школі в Люботині

07.09.2018 17:08 Область Online
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
7 вересня в Люботині було відкрито два міні-проекти обласного конкурсу «Разом в майбутнє» – обидва стосувалися здоров’я дітей.

Люботинці цьогоріч подали на конкурс 16 проектів, шість з них стали переможцями. Як повідомляє Харківська обласна рада, два проекти вже відкриті. Так, в дитячій музичній школі було встановлено 14 рекуператорів для вентиляції повітря. Ініціатором проекту «Ковток свіжого повітря у дивосвіті музичної освіти» виступило Люботинське товариство інвалідів «Союз Чорнобиль України».

За словами директора музичної школи Юлії Еткало, заклад потерпав від надмірної вологості приміщень, за відсутності вентиляції з’являлася пліснява, і це створювало певний дискомфорт для учнів і педагогів. Тепер у кожному класі та актовій залі встановлено вентиляційне обладнання, завдяки якому, незалежно від пори року, регулюється баланс вологості повітря, і можна підтримувати комфортний клімат з чистим та свіжим повітрям у приміщеннях.

Як відмічає перший віце-президент-виконавчий директор Асоціації ОМС у Харківській області Микола Тітов, для музичної школи це вже третій виконаний проект. Спочатку відремонтували котельню, потім вбиральню, тепер установили рекуператори. Вартість останнього проекту склала 73 тисячі 205 гривень (з обласного бюджету було виділено 37 тисяч гривень, з міського – 33,3 тисячі гривень, кошти конкурсанта склали 3,7 тисячі гривень).

Читайте також: Нові інтерактивні медіакласи з’явилися в куп’янській гімназії

Також було відкрито проект «Здорова дитина – здорова країна», у рамках якого, за ініціативи батьківської ради Люботинської школи № 6, на території закладу встановлено військово-спортивний майданчик й розміщено військово-спортивний комплекс, спортивний комплекс «Богатир» та вуличний тренажер.

На думку директора школи Віри Жуваги, обладнання дасть змогу підвищити якість проведення уроків фізичної культури, організувати позакласну роботу з предмета, забезпечити належну фізичну підготовку допризовної молоді. Бюджет проекту склав 112 тисяч  гривень (з обласного бюджету було виділено 56 тисяч гривень, міського – 50,445 тисячі гривень, кошти конкурсанта склали – 5,605 тисячі гривень).

Читайте також: Ремонт пішохідного мосту наближається до завершення в Ізюмі

Андрій Соха