Нова Водолага майже залишилася без листонош

23.10.2018 13:48 Нова Водолага
Фото:laprensadesantacruz.info Фото:laprensadesantacruz.info
Нині з п'яти працівників Центрального відділення поштового зв'язку № 2 у смт Нова Водолага двоє пішли на лікарняний, а ще двоє звільнилися.

Складна ситуація у поштовому відділенні у селищі досягла апогею минулого тижня. Через масове звільнення працівників «Укрпошти» читачі періодики, зокрема видання «Слобідський край», скаржаться на запізнення з доставкою свіжих випусків газет.

Як прокоментував «СК» заступник директора з розвитку мережі Харківської дирекції ПАТ «Укрпошта» Андрій Антонов, така ситуація склалася у відділенні через те, що з п'ятьох листонош двоє звільнилися у той час, як ще двоє пішли на лікарняний. 

  На будь-якому підприємстві є плинність кадрів. Вирішувати питання у Новій Водолазі будемо, залучаючи до виконання обов'язків листонош операторів, начальник відділення вийде на доставочну ділянку, відрядимо співробітників з інших відділень. Це вже наш технологічний процес, і ми його врегулюємо. Усі необхідні послуги, які раніше отримували наші клієнти, будуть забезпечені у тому ж об'ємі, що і раніше. Строки доставок будуть витримані, запевнив Андрій Антонов.

Начальник Нововодалазького поштового відділення Тетяна Суханова розповіла, що з 24 жовтня у відділенні вже працюватиме чотири листоноші. 

Дійсно, нині склалося важке становище у нашому відділенні. Загалом у нас має працювати десять листонош. Спочатку у серпні звільнилися двоє, потім було звільнення у вересні, ще троє — цього місяця. Зараз листонош працює троє, але із завтрашнього дня буде на одного більше. По можливості газети розносять й інші співробітники відділення. Я, наприклад, беру періодику на свою вулицю. І наше керівництво, і місцева райдержадміністрація допомагає з пошуком робітників,   прокоментувала Тетяна Суханова.

Однією з головних причин звільнення листонош начальник відділення назвала низьку оплату праці.

За даними прес-служби ПАТ «Укрпошта», у  Харківській дирекції нині працює 1690  штатних листонош. Середня заробітна плата листоноші (в еквіваленті повної зайнятості) складає 4676 грн.
У середньому в зону обслуговування листоноші по Харківській дирекції входить 1580 потенційних клієнтів (у сільській місцевості ця цифра може бути меншою).

Читайте також: У чергу до дитячого садочка можна записатися у ЦНАПі