Новий сміттєпереробний завод почали будувати у Дергачах. Фото

12.04.2018 10:43 Область Online
Фото:kharkivoda.gov.ua Фото:kharkivoda.gov.ua
Очікується, що завод перероблятиме 400 000 тонн відходів на рік.

«На сьогодні на території під завод виконана виїмка ґрунту на майданчику для складування відходів, ведуться підготовчі роботи для облаштування будівель і споруд»,повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрацїі.

За словами інженера виробничо-технічного відділу представництва фірми-підрядника Vekto Микити Галевка, на заводі будуть приймати, сортувати і переробляти відходи. На новому і старому полігонах — ще й добувати газ. Також на майданчику задіють устаткування, що дозволяє виробляти електроенергію з газу (потужність генератора24 мегавати).

За його даними, завод буде переробляти 400 000 тонн відходів на рік. Новий полігон розрахований більш ніж на 10 років роботи.

11 квітня на будмайданчик завітали заступник міністра регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк і заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Як запевнив Едуард Кругляк, на підприємстві, яке побудують у Дергачівському районі, будуть застосовані всі технологічні можливості, які сьогодні використовують у країнах ЄС і США.


Довідково

Загалом будівництво сміттєпереробного заводу та полігона почалося у вересні минулого року. Тривалість будівництва29 місяців. Площа земельної ділянки під будівництво складає 39,5626 га, площа забудови — 11212 м кв. Реалізація проекту фінансується коштом Світового банку.

Читайте також: Стадіон «Металіст» передали в розпорядження Харківської облдержадміністрації

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець