Первомайські школярі представлять область у всеукраїнському конкурсі

15.06.2017 06:15 Область Online
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Первомайські школярі вибороли перше місце серед команд області, які взяли участь у проекті "Відкривай Україну".

Тепер школярі Первомайської загальноосвітньої школи № 7 будуть представляти регіон на всеукраїнському фіналі.

Протягом року в рамках національного конкурсу «Відкривай Україну» діти з усієї Харківської області вчилися створювати проекти з поліпшення своїх міст. Так, до регіонального півфіналу дійшли 20 команд з десяти міст: Балаклії, Чугуєва, Краснограда, Куп'янська, Люботина, Вовчанська та інших.

Свій проект юні первомайці розпочали ще півроку назад, коли створили власний шкільний молодіжний ЗМІ. Тож сьогодні команда «Green team» знімає іронічні сюжети про проблеми міста та пише статті, а також проводить екологічні та соціальні акції.

Зробити масову зарядку для жителів міста, або ж висадити у місцевих скверах та парках дерева, чи провести суботник – активна команда «Green team» бралася за все. Одним з яскравих проектів, за словами педагога-організатора Первомайської загальноосвітньої школи № 7, вчителя-модератора проекту в школі Наталії Довганич, був будинок, який школярі власноруч перетворили на справжній витвір мистецтва.


– У будинку була арка, через яку кожного дня проходила велика кількість людей, у тому числі і в темний період доби, – розповіла вчитель. – Вона не освітлювалася, а на стінах будівлі були негарні малюнки та надписи.

Діти зробили ролик, у якому запросили всіх охочих прийти та розмалювати арку. Долучилися до роботи й вихованці місцевої художньої школи, які допомогли з ескізом та намалювали яскраві малюнки: на одній стіні велику кількість метеликів, а на іншій – дівчинку, що роздуває зонтики кульбаби, з яких створили надпис «Я люблю Первомайський».

– Дивлячись на ентузіазм дітей, мер нашого міста вирішив підтримати молодь і провести туди освітлення, а також поставили дошку для оголошень, аби стіни не засмічували, – додала модератор. – Жителі будинку залишилися задоволеними та подякували ініціативі дітей.

Усі акції школярі фільмували, а коли прийшов час робити фінальний кінозвіт, вони вправно поєднали все зроблене ними, підтримуючи головну ідею ролика – не залишатися осторонь рідного міста та змінювати його на краще.

– Учні самі писали запити до міської влади, шукали спонсорів і техніку для того, аби створювати сюжети, – розповіла Наталія Довганич. – Тому ми вдячні всім тим, хто йшов назустріч і допомагав нам.


Ось так первомайська команда потрапила до фіналу проекту. Тож уже у вересні на них чекає цікаве навчання у Києві, де і підіб’ють результати проекту. До речі, за підсумками фіналу п’ять команд-переможців поїдуть на стажування в Європу, США та Азію.

Детальніше про те, як школярі області покращують свої рідні міста, читайте у статті.

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта